Kenmerken

In Begeleid Wonen Volgerlanden wonen 60 langdurig zorgafhankelijke GGZ-cliënten. De ruimtelijke opzet van het gebouw stimuleert het leven in een sociale leefgemeenschap en biedt tevens mogelijkheid tot individueel wonen. De aandacht voor schaal, materiaal en detail heeft een elegant, ingetogen gebouw opgeleverd waarbij de verrassing aan de binnenkant zit.  Patio’s zorgen voor zijlicht in alle gangen. De hoofdentree van het gebouw komt uit op een dubbel hoog atrium, het vanzelfsprekende hart van het gebouw. Het functioneert als een informele ontmoetingsruimte met de brug, open trap, ‘bomen’, geïntegreerde zitbanken en ‘rondgang’ op de etage. Grenzend aan het atrium zijn gemeenschappelijke ruimten gelegen die het mogelijk maken elkaar te ontmoeten, samen te eten of activiteiten te doen. Er zijn wasserettes, een sportactiviteitenruimte, een ‘restaurant’ en vier verschillende huiskamers die gelegen zijn aan de twee gemeenschappelijke binnentuinen.

Opdracht:

Het complete ontwerp van de technische installaties in nauwe samenwerking met de architect. Het opstellen van directiebegrotingen. Ondersteuning en advies tijdens de uitvoering alsmede toezicht op de technische installaties in de uitvoering.

Opdrachtgever:

Yulius

Grootte: 

5050 m2

Architect: 

De Jong, Gortemaker en Algra

Jaar:

2008 - 2011

Foto's:

De Jong, Gortemaker en Algra

Volgerlanden
Volgerlanden
Volgerlanden
Volgerlanden
Volgerlanden

BEGELEID WONEN VOLGERLANDEN

© COPYRIGHT 2017 Abstract Management B.V. | Site door TrendingTopic