Kenmerken

De Hogeschool Rotterdam moest hun locatie aan de Rochussenstraat flink uitbreiden om het groeiend aantal studenten te kunnen blijven huisvesten. Een naastgelegen leegstaand kantoortoren werd getransformeerd tot een nieuwe locatie voor de hogeschool. Met relatief bescheiden ingrepen zijn van twee gebouwen één kenniscluster gemaakt. De capaciteit van de verkeersruimten is vergroot en de entreegebieden van het gebouw zijn verplaatst. Ten behoeve van extra liften en trappenhuizen is het gebouw op drie plaatsen uitgebreid. De herlocatie van de hoofdingang aan de drukke Rochussenstraat verbetert de zichtbaarheid van de Hogeschool Rotterdam in de stad. De toevoeging van een tweede entree aan de achterzijde van het gebouw geeft studenten de mogelijkheid om zich snel te verplaatsten tussen de twee onderwijsgebouwen. 

Opdracht:

Algehele directievoering, begeleiding en advies alsmede toezichthouding op de volledige verbouw tijdens de uitvoering.

Opdrachtgever:

Hogeschool Rotterdam

Grootte: 

16.000 m2

Architect: 

Zandbelt & van der Berg

Jaar:

2011 - 2012

Foto's:

--

HOGESCHOOL ROTTERDAM

LOCATIE ROCHUSSENSTRAAT

© COPYRIGHT 2017 Abstract Management B.V. | Site door TrendingTopic