top of page

AMPHIA VERNIEUWBOUW
 

Realisatie Vernieuwbouw

In 2019 is de nieuwbouw van het Amphia Ziekenhuis in Breda in gebruik genomen. Abstract Management heeft voor de nieuwbouw de contractbegeleiding, de controle op het ontwerp, de directievoering installaties en projectbegeleiding mogen uitvoeren. Hierna was de renovatie van de bestaande ziekenhuislocatie aan de Molengracht aan de beurt om deze ook toekomstbestendig en duurzaam te maken. Na de positieve resultaten en samenwerking heeft het team van Abstract Management voor de vernieuwbouw opnieuw de directievoering en projectbegeleiding voor haar rekening genomen.

Renovatie bestaande bouw

In de bestaande bouw wordt sinds 2021 alle 'planbare zorg' zoals dagbehandelingen, operaties (orthopedie, KNO, dermatologie, plastische chirurgie) en alle andere niet-invasieve ingrepen voor de regio Breda aangeboden. Zowel de poli's als de praktijken voor korte ingrepen van de zogenaamde 'high turnover' specialismen blijven in het bestaande gebouw gevestigd en worden gerenoveerd. De renovatie omvat zowel opknap werkzaamheden van gedeelten als zware verbouwingen van andere delen van het gebouw. In dit alles wordt het evenwicht bewaard tussen de eisen en budgetten die leidend zijn en de wensen en verwachtingen van de gebruikers, de mensen die er dagelijks moeten werken. Abstract Management kreeg de taak om dit complexe proces volledig te begeleiden.

Zes nieuwe operatiekamers

Binnen het OK-complex zijn opnieuw zes OK's gerealiseerd op de hotfloor. Daarmee heeft het Amphia Ziekenhuis de beschikking over totaal 22 operatiekamers op de locatie Molengracht. De eerste poliklinieken, het dagbehandelcentrum en het logistieke plein in de kelder zijn inmiddels in gebruik. Het hoge atrium, waar straks bomen en planten groeien, is nog in ontwikkeling.

Ambitie

Het is de ambitie van Amphia om de geneeskunde en medische zorg naar het hoogst mogelijke plan te tillen en een fijne omgeving te creëren voor zowel de patiënten als (zorg)personeel. Dit willen zij zowel in de nieuwbouw als ook in de bestaande bouw realiseren. 
Er staat een schitterend vernieuwd ziekenhuis dat klaar is voor de toekomst en verdere innovatie mogelijk maakt.

Opdracht:

Contractbegeleiding, directievoering installaties en projectbegeleiding

Opdrachtgever: 

Amphia

Grootte:

52.000 m2

Architect:

Architectenbureau Wiegerinck

Samenwerkende partners:

Kapee Bouwmanagement B.V.

Bouwconsortium FourCare

Roubos OK-expertise voor de inrichting van de operatiekamers

Jaar:

2019 - 2022

Plaats:

Breda

Foto's:

Amphia, Wiegerinck, Van Wijnen, Engie.

bottom of page