top of page

AMPHIA NIEUWBOUW

Realisatie Nieuwbouw

Het Amphia Ziekenhuis in Breda heeft twee ziekenhuislocaties samengebracht in een nieuw complex aan de Molengracht. Omdat medische, specialistische zorg meer multidisciplinair wordt is het belangrijk dat verschillende disciplines sneller en beter kunnen samenwerken. Daarvoor is het belangrijk dat zij op één locatie zitten. Op deze locatie aan de Molengracht werd al acute zorg geboden maar nu wordt vanuit één nieuw centrum alle medisch specialistische ziekenhuiszorg van de hoogste kwaliteit geleverd.

Met de nieuwbouw is een toekomstbestendig, hypermodern ziekenhuis gerealiseerd. De nadruk ligt daarbij op het verlenen van complexe medisch specialistische zorg met persoonlijke aandacht voor patiënten en de mensen in hun omgeving.

 

Duurzaam waar het kan en zo flexibel mogelijk, om goed op toekomstige veranderingen in de zorg te kunnen inspelen. Bovenal moet een veilige omgeving voor patiënten geboden worden en natuurlijk een plezierige en optimale werkplek voor de medewerkers en medisch specialisten.

Binnen het OK complex zijn zestien operatiekamers gerealiseerd.

Het team van Abstract heeft binnen de opdracht de complete contractbegeleiding, de directievoering van de installaties en projectbegeleiding verzorgt. Hierbij heeft zij zeer prettig samengewerkt met de opdrachtgever, de architecten en alle bouwpartners.

Het naastgelegen bestaande gebouw is ook gerenoveerd. Vanaf 2021 zal alle ‘planbare zorg’ voor de regio Breda hier worden aangeboden. Deze renovatie heeft Abstract ook begeleid. Zie hier meer over via deze link: .....

Opdracht:

Contractbegeleiding, directievoering installaties en projectbegeleiding

Opdrachtgever: 

Amphia

Grootte:

80.000 m2

Architect:

Architectenbureau Wiegerinck

Samenwerkende partner:

Kapee Bouwmanagement B.V.

Roubos OK-expertise voor de inrichting van de operatiekamers

Jaar:

2015 - 2019

Plaats:

Breda

Foto's:

Amphia en Abstract

bottom of page