Opdracht:

Algehele directievoering van de bouw en installaties. 

Opdrachtgever:

Hogeschool Rotterdam

Grootte: 

13.000 m2

Architect: 

Paul de Ruiter Architects 

Jaar:

2015 - 2017

Foto's:

Ossip, Levien Willemse, Martijn van Gameren

Kenmerken

Het nieuwe onderwijsgebouw voor de Hogeschool Rotterdam ligt aan de Kralingse Zoom en speelt in op Het Nieuwe Studeren. Dit vraagt om een studielandschap waarbij flexibele leer-, werk- en interactiezones gelijkmatig over het gebouw zijn verspreid om kennisuitwisseling tussen studenten en docenten zo makkelijk mogelijk te maken.
 

De entree heeft een brede podiumtrap waar informele ontmoetingen en evenementen plaatsvinden. Deze 20 meter brede trap geeft toegang tot het lichte hart van het nieuwe onderwijsgebouw; het atrium. Rondom het atrium creëerden we een flexibel indeelbare ring waar instructieruimtes en kantoren een plek hebben gekregen. 

De buitengevel bevat verdiepingshoog drievoudig glas en een glazen atriumkap waardoor natuurlijk daglicht overal diep het gebouw kan binnenvallen. Met horizontaal uitstekende banden op elk van de zes verdiepingen worden de zonwering onzichtbaar opgeborgen. Via terugliggende geveldelen die van binnen uit te openen zijn wordt frisse lucht aangevoerd. Daarnaast wordt er regenwater opgevangen om sanitair mee door te spoelen. 
Bekijk hieronder een impressie van het bouwproces:

HOGESCHOOL ROTTERDAM

LOCATIE KRALINGSE ZOOM

© COPYRIGHT 2017 Abstract Management B.V. | Site door TrendingTopic