Kenmerken

Op het terrein van de Rotterdamse Droogdok Maatschappij (RDM), midden in de Rotterdamse haven, is RDM Campus gerealiseerd. RDM Campus is het unieke leer-werkproject van Hogeschool Rotterdam, het Albedacollege en bedrijven in Rotterdam. Onderwijs en bedrijven werken hier samen aan duurzame en innovatieve oplossingen op het gebied van bouwen, mobiliteit en energie.

 

RDM Campus bestaat uit drie locaties:


• Innovation Dock, een monumentale industriële hal met een oppervlakte van ca. 23.000m² welke compleet is verbouwd voor onderwijs en bedrijvenpanden. 
• Het Oude Hoofdkantoor (Droogdok) van de RDM bestaat uit een reeks van gebouwen uit de periode 1912-1952 en is compleet gerenoveerd. Oud en nieuw is in elkaar verweven. De kleurstelling en het materiaalgebruik, met subtiele verschillen in glansgraad, textuur en kleur, zorgen voor eenheid en herkenbaarheid van de aaneengeschakelde nieuwe ruimten. Het gebouw heeft een nieuwe bestemming gekregen als congrescentrum en vestigingslocatie voor kantoren, Academie voor Bouwkunst en ateliers.
• De Dokhaven (met daaraan ook het Dokkantoor) is de ingang van RDM Campus vanaf het water. 

Opdracht:

Algeheel projectmanagement vanuit de opdrachtgever tijdens het ontwerp en de uitvoering.

Opdrachtgever:

Hogeschool Rotterdam en Albedacollege

Grootte: 

20.000 m2

Architect: 

Spee architecten en Studio RTM (voorheel Plus Architecten)

Jaar:

2007 - 2010

RDM CAMPUS

© COPYRIGHT 2017 Abstract Management B.V. | Site door TrendingTopic